Tippek a baba öltöztetéséhez

A csecsemő felöltöztetése és levetkőztetése az első néhány alkalommal nehézségekbe ütközhet. Nemcsak az okozhat problémát, hogy az apró testrészeket áthúzzuk a ruhadarabok kivágásain, hanem az is, hogy a csecsemő tiltakozhat az egész folyamat során. Az újszülötteknek nem tetszik és nem is élvezik, hogy ruháikat rajtuk keresztül húzzák. Jelentősen megkönnyítheti az öltöztetés folyamatát az, ha az ölében tartja a csecsemőt, miközben a test felső felét öltözteti, majd ágyra vagy asztalra fekteti őt, miközben az alsó testrészen cseréli a ruhadarabokat.

A csecsemő öltöztetésekor:

Miközben az ölében tartja a babát, tágítsa meg a ruhadarab nyakkivágását és húzza a baba feje fölé. Ujjaival tartsa az arcát vagy a fülét. Ne rángassa a baba karját. Ehelyett inkább helyezze a kezét kívülről a ruhadarab kivágásába, fogja meg a csecsemő kezét, és húzza át rajta.

Amikor egyrészes ruhaneműbe öltözteti a babát, akkor elsőként húzza át azt a baba lábain, majd a kezein. Póló esetében emelje a baba feje fölé, majd haladjon az egyik karján, mások karján át az ujjai felé.

A csecsemő levetkőztetésekor:

Egyenként vegye le a ruhadarabokat, miközben támasztja a baba hátát és fejét. Ezután nyújtsa ki pulóver esetében a nyakkivágást, eltávolítva a csecsemő állától és arcától, miközben óvatosan lecsúsztatja a ruhadarabot.

Az öltöztetésbe csempésszen bele egy kis játékosságot. Kérdezze meg: "Hol a baba keze?" Természetesen nem választ várunk ebben az esetben, hanem egyszerűbbé és könnyedebbé szeretnénk varázsolni az öltöztetést. Ahogy a gyermek fejlődik, egyre több játékos elemmel bővíthető az öltözés folyamata.

Egyes ruházati termékek megkönnyítik az öltözködést. Keressen olyan ruhákat, amelyek praktikusak:

  • A ruha elülső részén van a cipzár a hátsó rész helyett. Ezek a ruhadarabok jelentősen könnyeddé teszik a pelenkaváltást.

  • A ruházaton ne legyen szalag, amelyet ki lehet csomózni, szét lehet szerelni vagy a nyakba tekerni, ami fulladáshoz vezethet!

  • Rugalmas anyagból készült babaruhát válasszon, kerülje a karok, lábak vagy nyak körül a szoros anyagot.


© Minden jog fenntartva.